Rekonštrukcia Materskej školy na Komenského ulici

Rekonštrukcia Materskej školy na Komenského ulici

Rozvoj a výstavba     Iveta Tóthová    

 

Čulý stavebný ruch vládne v týchto dňoch v Materskej škole na Komenského ulici. V rámci projektu  „Zníženie energetickej náročnosti materskej školy Komenského A“ pracovníci realizačnej firmy vykonávajú na budove zateplenie obvodového plášťa, zateplenie strešného plášťa a výmenu otvorových konštrukcií v minimálnom rozsahu. Projekt počíta aj s úpravami dažďovej kanalizácie. Súčasťou projektu bude vybudovanie bezbariérového vstupu do budovy, ktorý v minulosti nebol k dispozícii. 

 

 

Podľa obsahu zmluvy o pridelenom nenávratnom finančnom príspevku na projekt - Zníženie energetickej náročnosti Materskej školy Komenského  "A" v Seredi je výška schválených nenávratných finančných prostriedkov 264 075,48 €, oprávnené výdavky 277 974,19 € a výška 5 % spoluúčasti mesta v rámci projektu počítaná z oprávnených výdavkov 13 898,71 €.

"Pretože mesto Sereď požiadalo o nenávratný finančný príspevok v maximálne výške a rozpočtové náklady na stavebné práce boli vyššie ako maximálna možná podpora z vonkajších finančných zdrojov (NFP), mestu Sereď vznikla povinnosť podieľať sa spoluúčasťou aj na stavebných prácach a to čiastkou 96 706,66 €." povedal projektový manažér na MsÚ Branislav Bíro.

 

 

Aj v Materskej škole Komenského "B" sa naplno pracuje. Prebieha tu rekonštrukcia elektriky, kde sa práce vyšplhajú na 18 000,- €.

 

 

Očakávaným výsledkom  je pokles spotreby energie v budove, ročnú úsporu nákladov na energie, zníženie záťaže na životné prostredie prostredníctvom emisií znečisťujúcich látok, zlepšenie energetickej triedy podľa globálneho ukazovateľa z G na B . Práce budú prebiehať niekoľko týždňov, no ukončené budú určite v priebehu prázdnin.

 

 

Rekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského uliciRekonštrukcia Materskej školy na Komenského ulici