Nová automatická závora na Zbernom dvore v Seredi

Nová automatická závora na Zbernom dvore v Seredi

Rozvoj a výstavba     Iveta Tóthová    

Zberný dvor v Seredi bol vybudovaný z prostriedkov Mesta Sereď a Recyklačného fondu SR a slúži na zber, uskladnenie a triedenie zložiek komunálnych odpadov z domácnosti. Funguje už niekoľko rokov a tak sa budova a okolité priestory prirodzeným používaním opotrebovávajú. Z tohto dôvodu je tu v určitých intervaloch potrebné vykonať rekonštrukciu alebo obnovu či modernizáciu. Ako príklad uvedieme novú fasádu na budove, ktorá bola zrealizovaná v roku 2015.

 

 

Pred niekoľkými dňami bola na Zbernom dvore osadená nová automatická závora a rekonštrukciou prešla i vstupná brána.  Mesto zakúpilo aj ďalšie zariadenie na rezanie plastových fliaš.

 

 

Prednosta MÚ Tibor Krajčovič ešte v januári tohto roku pre noviny povedal, že najpodstatnejšiu časť kapitálových výdavkov v položke nakladanie s odpadmi, v tomto roku bude tvoriť realizácia projektu „Rozšírenie triedeného odpadu„ s rozpočtovými nákladmi 379 008,- €. ( z toho 360.000 je z vonkajších zdrojov). V rámci realizácie tohto projektu mesto plánuje zakúpiť  ramenový nosič kontajnerov – reťazový za 41 132,- €, cestná mostová váha za 40 656,-  €,  štiepkovač za 49 280,- €, závesný kontajner zatvorený v hodnote 12 807,-  € , závesný kontajner otvorený za 7 059,- €, vozidlo s  univerzálnym podvozkom za 106 158,- € a kolesový komunálny traktor za 121 916,-  €. Tento projekt ešte nie je ukončený.

 

 

Pre informáciu uvádzame, že zo zberného dvora bol tento rok odvezený len samotný stavebný odpad za 35 000,- €. A to je iba časť z celkovej sumy, ktorú mesto vynakladá na chod Zberného dvora. Okrem toho odváža niekoľko desiatok plne naložených nákladných automobilov s nábytkom, desiatky kontajnerov s odpadom zo separácie a iné.

 

 

 

Nová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v SerediNová automatická závora na Zbernom dvore v Seredi