Táborníci sa predviedli publiku priamo na námestí

Táborníci sa predviedli publiku priamo na námestí

Udalosti a ľudia     Stanislava Janegová    

Obchodná akadémia v Seredi hostila niekoľko dní 78 účastníkov letného tábora, ktorý organizovalo združenie Fusion z Bratislavy. V tábore boli okrem Slovákov aj mladí ľudia z Colorada, Texasu a Arkansasu. Na záver týždňa odprezentovali publiku na Námestí slobody to, čo sa za pár dní naučili.

Letný tábor zorganizovalo OZ Fusion na Slovensku po druhýkrát. V tomto roku zakotvili v Seredi priamo v budove Obchodnej akadémie. Letný tábor je určený pre tínedžerov vo veku od 13 do 19 rokov. Zameraný je na zvyšovanie sebavedomia a učí mladých pochopiť, že všetko zvládnu na základe využitia vlastných síl a schopnosti. Okrem umeleckých zručností sa počas týždňa zdokonaľovali aj v anglickom jazyku pod vedením skúsených lektorov.

Celý týždeň na sebe tvrdo pracovali, čoho výsledkom bol nedeľňajší program na Námestí slobody. Publiku zaspievali nádherné piesne, zatancovali, a predviedli aj dramatické ukážky malých javiskových foriem. Za svoj výkon boli odmenení zaslúženým potleskom.

„ My sme bratislavský kemp, ktorý je prepojený s americkým tímom. Do tábora môže prísť naozaj hocikto, a aj také deti, ktoré v ruke nikdy nedržali hudobný nástroj, netancovali a ani nespievali. Niekedy až u nás zistia, čo všetko dokážu a veľakrát siahnu až na dno svojich schopností, aby si dokázali, akí sú skvelí“, uviedla vedúca tábora Jana Janotková.

„ S výkonom mladých zverencov som maximálne spokojný. Keď zoberieme do úvahy, že väčšina týchto detí doposiaľ nič také nerobila, a ešte pred týždňom nevedeli spievať, tancovať a prezentovať sa pred publikom, som dojatý. Bol to podľa mňa z ich strany skvelý výkon a verím, že ich to posunie v živote na správne miesto“, dodal riaditeľ OZ Fusion na Slovensku Drahoslav Poloha.




Táborníci sa predviedli publiku priamo na námestíTáborníci sa predviedli publiku priamo na námestíTáborníci sa predviedli publiku priamo na námestíTáborníci sa predviedli publiku priamo na námestíTáborníci sa predviedli publiku priamo na námestíTáborníci sa predviedli publiku priamo na námestíTáborníci sa predviedli publiku priamo na námestíTáborníci sa predviedli publiku priamo na námestí